Vaccinationsmottagning

Vaccinationsmottagning

Välkommen till Hönö vårdcentral om du önskar vaccinera dig. Här möts du av sjuksköterskor och läkare med spetskompetens inom infektionssjukdomar, resemedicin och vaccination. Vi vaccinerar gammal som ung men barn under ett år hänvisas till specialmottagning för vaccination. Barn under 16 år vaccineras endast i närvaro av medföljande målsman eller annan vuxen person.

Vid akut behov av vaccination, vänd er till vaccinationsklinik i Göteborg.

Konsultation

Vi erbjuder dig konsultation kring vilka vaccinationer du behöver men även hälsoråd och tips, allt för att du skall kunna känna dig trygg inför resan. När du ändå är här passa också på att se över ditt grundskydd, dvs polio, stelkramp och difteri.

Var ute i god tid!

Tänk på att vara ute i god tid före resan, minst en månad innan, eftersom vissa vacciner ska tas vid flera tillfällen. Tag gärna med dina tidigare vaccinationsböcker/handlingar.

Vid sjukdom

Om du har en allvarlig sjukdom som kan påverka immunsystemet bör du rådgöra med din ordinarie läkare innan du kommer till oss. Har du en pågående infektion i kroppen med feber bör du avvakta att vaccinera dig. Graviditet eller allergi kan vara anledningar till att avstå vaccination.

Lista dig hos oss

Genom att lista Dig och Din familj hos oss får Du bättre kontinuitet i dina kontakter med vårdcentralen och BVC. Dessutom lär vi känna varandra vilket innebär större trygghet för Dig som patient. 

Lista Dig via 1177.se e-tjänster eller kom in på vårdcentralen så hjälper vi Dig Välkommen!

Webp.net-resizeimage (17)

Chatta med oss

Nu kan Du kontakta oss dygnet runt med frågor och få svar under våra öppettider 8-17. När vi har mycket att göra kan det hända att Du inte får svar på en gång men vi gör allt för att Du skall få svar under dagen.