Våra mottagningar

Det här kan vi hjälpa dig med

Hos oss kan Du få hjälp med både kroppens och själens problem. Dessutom kan vi hjälpa dig och stödja dig i olika viktiga livsfrågor. Det enda Du behöver göra för att få tillgång till detta är att lista Dig hos oss. Lista Dig via 1177 e-tjänster eller kom in till oss på vårdcentralen så hjälper vi Dig! 

Läkarmottagning

Vi som arbetar här är specialistläkare och ST-läkare. Vi bedömer, utreder och behandlar alla sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Om det finns behov remitterar vi dig till annan specialist. Helhetssyn och personlig kännedom om patientens vardag underlättar den medicinska bedömningen.

Psykologmottagning

Vår psykolog erbjuder psykologisk rådgivning samt ångest- och depressionsbehandling som anpassas efter Dina behov. Fokus ligger på att förhindra utveckling av kroniska besvär och sjukskrivning.

Distriktsköterskemottagning

Vi kan hjälpa Dig med det mesta inom sårvård, omläggningar, injektioner, hudbesvär och blodtrycksmätning. Vi genomför inkontinensutredningar, minnesutredningar. Vi har tidbokade besök vardagar 9-17 som går att boka via vår app Hönö vårdcentral som finns där appar finns.

Rökavvänjing

Vår specialistsjuksköterska hjälper Dig att lyckas! Boka tid här!

Diabetesmottagning

Vår specialistsjuksköterska utreder och följer upp dig som löper ökad risk för att få eller har diabetes. Dessutom erbjuder vi utbildning för patienter och anhöriga om sjukdomen diabetes, vikten av balanserad kost och motion samt om läkemedel som t.ex. insulin.

Provtagning

All provtagning skall vara ordinerad av läkare. Välkommen att boka tid på 031-7127660 eller via chatten som du hittar nere till höger på sidan.

Ingen fast eller flytande föda efter 22.00 dagen innan provtagning. För mer information se 1177.se

Provet skall tas direkt efter uppvaknandet. För mer information se 1177.se

Provet skall tas innan morogondosen. Vid kvällsmedicinering hoppas denna över kvällen inann provtagning. 

KOL och astmamottagning

Vår specialistsjuksköterska utreder, behandlar och följer upp Dig som har KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och astma.

Vaccinationsmottagning

Vi vaccinerar gammal som ung men barn under ett år hänvisas till speciell vaccinationsmottagning. Barn under 16 år vaccineras endast i närvaro av medföjande målsman eller annan vuxen person.

Sjuksköterskemottagning

Vi hjälper Dig med det mesta inom akut sårvård, omläggningar och injektioner. Dessutom gör vi blodtrycksmätning inklusive 24-timmarsmätning. Vi har sjuksköterskemottagning vardagar mellan 10 och 15.

Rehabkoordinator

Rehabkkordinatorn hjälper dig med dina kontakter med, arbetsgivare, Försäkringskassan och andra som är inblandad i din rehabilitering. Målet är att underlätta och stödja din återgång i arbete.

Glöm inte att lista dig hos oss

Genom att lista Dig och Din familj hos oss får Du bättre kontinuitet i dina kontakter med vårdcentralen och BVC. Dessutom lär vi känna varandra vilket innebär större trygghet för Dig som patient. 

Lista Dig via 1177.se e-tjänster här eller kom in på vårdcentralen så hjälper vi Dig Välkommen!

Webp.net-resizeimage (17)

Chatta med oss

Nu kan Du kontakta oss dygnet runt med frågor och få svar under våra öppettider 8-17. När vi har mycket att göra kan det hända att Du inte får svar på en gång men vi gör allt för att Du skall få svar under dagen.